ESOK-hanke 2006-2011

Uutiskirje 1/2010

ESOK Uutiskirje 1/2010

ESOK-hankkeessa  tapahtuu
1. Verkostokutsu korkeakouluille
2.  Kansallinen verkostoitumisseminaari helmikuussa 2011, Helsinki, Diak Etelä
3. Kynnys ry etsii kahta graduntekijää
4. Inga Kukkin haastattelu: Esteettömyystyö Viron korkeakouluissa
5. Raportit:
a) Elinikäisen oppimisen Inclusion-hanke käynnistyi
b) Tunnelmia ”Disability on Higher Education-konferenssista
6. Ilmoita ESOK-portaalissa

 ESOK-hankkeessa tapahtuu

1. Verkostokutsu esteettömyyden edistämisen ydinryhmään korkeakouluille on lähtenyt liikkeelle. Katso lisätiedot ja ilmoittaudu mukaan!

2. Kansallinen korkeakoulutuksen esteettömyyden verkostoitumisseminaari järjestetään helmikuun ensimmäisellä viikolla 2011. Paikkana on Diak Etelä, Sturenkatu 2, Helsinki. Ilmoittautumislomake ja alustava ohjelma tulevat ESOK-portaaliin syksyn aikana

Etsimme opiskelun esteistä/esteettömyydestä kokemusta omaavia opiskelijoita puheenvuoron käyttäjäksi hankkeen verkostoseminaariin.  Lisätietoja hankekoordinaattoreilta.

3. . Kynnys ry etsii  graduntekijää

Kynnys ry etsii  graduntekijää vapaan sivistystyön esteettömyyttä kartoittavaan hankkeeseen.  Lisätietoja ESOK-portaalista.

4. Haastattelu esteettömyystyöstä Viron korkeakouluissa

Hankekoordinaattori Inga Kukk kertoo Primus-ohjelmasta ja esteettömyyden edistämisestä Viron korkeakouluissa. Inga Kukkin haastatteluun.

5. Raportit:

a) Inclusion-hankkeen tavoitteena on selvittää, miten hyvin Elinikäisen oppimisen ohjelma (LLP) on onnistunut tukemaan huono-osaisia ryhmiä ja miten ohjelmista voisi saada entistä osallistavampia. Hannu Puupposen raporttiin.

b) Tunnelmia ”Disability on Higher Education”-konferenssista
“Disability on Higher Education”-konferenssi järjestettiin heinäkuussa 2010 Innsbruckissa. Paula Pietilän matkaraporttiin.

       
6. Tiedota tapahtumista  ESOK-portaalissa

Ilmoita ESOK-portaalissa tulevasta esteettömyyteen liittyvästä koulutuksesta tai tapahtumasta. Otamme mielellämme vastaan myös juttuvinkkejä ajankohtaisista aiheista.

Ota yhteyttä kun haluat jakaa tai saada tietoa korkeakoulutuksen esteettömyydestä ja hyvistä käytännöistä omassa verkostossasi. ESOK-hankkeen koordinaattorit odottavat viestiäsi:

Paula Pietilä, paula.pietila@utu.fi
Merja Ylönen, merja.ylonen@diak.fi