ESOK-hanke 2006-2011

Erilaisen oppijan vertaistuki oppimisessa

Erilaisten oppijoiden liiton järjestämä DYS-Learn-projektin kansallinen seminaari. Seminaarissa kuullaan uusinta tutkimustietoa erilaisten oppijoiden vertaistuesta oppimisessa.

Aika: 9.3.2009 klo 10-15.

Paikka: HERO, Vilhonkatu 4, Kaisaniemi, Helsinki (suoraan kadulta sisään, 2. kerros).

DYS-Learn projekti

DYS-Learn on EU Grundtvig -hanke, jossa Erilaisten oppijoiden liitto ry on ollut partnerina. Mukana on kaikkiaan yhdeksän maata ja hankkeen vetäjä on Belgiasta. DYS-Learn kartoittaa aikuisten erilaisten oppijoiden tilannetta eri maissa lainsäädännön, organisaatioiden, tutkimuksen ja parhaiden käytäntöjen osalta. Tavoitteena on kerätä tietokanta kaikkien kiinnostuneiden käyttöön.

DYS-Learn on nyt tulossa loppuvaiheeseen. On aika pohtia, mikä aihe olisi niin polttava ja tarpeellinen, että siitä tulisi tehdä uusi EU-projekti. Tähän halutaan Suomessa valmistautua ja seminaarissa keskustellaan näin myös mahdollisesta uudesta EU-projektista. Toivomme, että mietitte tätä asiaa jo etukäteen!


Ohjelma

10.00    Aamukahvi ja Dys-learn-projektin esittely, Eeva Siirala, Hero.

  • Mikä Dys-learn?
  • Antwerpenin kontaktiseminaari
  • Julkilausuma Euroopan parlamenttiin
  • Kokemuksia projektissa työskentelystä: Irma Kärkkäinen , Kouvolan seudun erilaiset oppijat ja Irma Kakkuri, Keski-Suomen erilaiset oppijat.

11.00    Erilaisten oppijoiden vertaistuki oppimisessa. Irma Kakkuri, erityispedagogiikan lehtori Jyväskylän yliopisto, Irma Kärkkäinen, erityisopettaja  Kouvolan lukio.

12.00    Salaattilounas Herossa.

13.00    Seminaariin osallistujien esittely ja tulevan hankkeen ideointia.

14.00    Kahvitauko.

14.10    Tulevan hankkeen ideointia.

15.00    Päivän päätös.

Seminaari on maksuton.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen 4.3. mennessä sähköpostitse airi.valkama@erilaistenoppijoidenliitto.fi tai puhelimitse 050-598 4198.

HUOM!


DYS-Learn-projektin puitteissa järjestetään kontaktiseminaari Antwerpenissä Belgiassa toukokuun 27.-31. 2009 (katso Antwerpenin seminaarin ohjelma .doc-muodossa). Siellä on tarkoitus kehittää tuo uusi projekti erilaisten oppijoiden tilanteen parantamiseksi.  Euroopan parlamenttiin Brysseliin viedään julkilausuma, jossa esitetään parlamentin toimia aikuisten erilaisten oppijoiden tilanteen ja taitojen tunnistamiseksi, tunnustamiseksi, ja parantamiseksi. DYS-Learn-seminaarin osallitujia pyydetään alustavasti pohtimaan halukkuutta osallistua seminaariin Antwerpenissä.

DYS-Learn –hankkeella ei ole mahdollisuuksia maksaa kontaktiseminaarin osallistujien kustannuksia, mutta apurahaa voi hakea CIMOsta. Lisätietoja apurahasta.