ESOK-hanke 2006-2011

INSSI kehittää insinöörikoulutuksen sujuvuutta

Keväällä 2008 käynnistyi kaikkien insinöörikoulutusta antavien ammattikorkeakoulujen yhteinen valtakunnallinen hanke INSSI. Sen tavoitteena on kasvattaa insinöörikoulutuksen vetovoimaa, vähentää keskeyttämisiä ja nopeuttaa valmistumista.

INSSI-hanke järjestää 2.11.2009 TAMKissa seminaarin, jossa pohditaan, mitä nuoriso ajattelee opiskelusta ja työelämästä. Ketkä ovat kiinnostuneita insinööriopinnoista. Miten nuorille voisi jakaa oikeaa tietoa tekniikan opiskelusta ja insinööriammatista. Opetuksen laatu ja oma kiinnostus vaikuttavat nuorten alavalintaan, mutta miten niihin pystytään vaikuttamaan? Nämä ovat kysymyksiä, joihin seminaarissa keskitytään.

Tilaisuuteen odotetaan laaja kirjo koulutusohjelmien vetovoimasta ja laadusta vastaavia henkilöitä: viestinnän vastuuhenkilöt, opinto-ohjaajat, koulutusohjelmajohtajat, opettajat sekä koulutuksen sidosryhmät. Seminaariohjelma ja ilmoittautumiset (23.10.2009 mennessä) löytyvät hankkeen www-sivuilta.

INSSI-hanke kokosi viime keväänä insinöörikoulutuksen hyviä käytäntöjä sekä opetuksen kehitystoimenpiteitä. Seminaarissa näkee päivän valonsa hankkeen ensimmäinen julkaisu, jossa esitellään tiivistetysti kyselyn alustavia tuloksia. Tuloksia käsitellään tarkemmin valtakunnallisessa seminaarissa 17.3.2010.

Lisätietoa INSSI-hankkeesta: