ESOK-hanke 2006-2011

INSSI-vauhditusseminaari kokosi tekniikan alan kouluttajia kehittämistyöhön


Tekniikan alan ammattikorkeakoulutuksen kehittämishanke, INSSI järjesti ensimmäisen seminaarinsa lokakuun lopulla Laurea-ammattikorkeakoulussa. Seminaarissa oli noin sata insinöörikoulutuksen kehittämisestä kiinnostunutta osanottajaa korkeakouluista, työelämän järjestöistä, opiskelijajärjestöstä ja opetusministeriöstä. Seminaarissa esiteltiin hankkeen tavoitteet ja toiminatamallit, tutustuttiin "case Metropolian autotekniikkaan - Valmistuminen opiskelijasta välittämällä". Tekniikan akateemisten Liiton puheenvuorossa yksikönjohtaja Kati Korhonen-Yrjänheikki käsitteli opetuksen laatutyötä ja kestävän kehityksen toimenpideohjelmaa.

Koulutus- ja nuorisotutkija Minna Autio Helsingin yliopistosta herätti vilkkaan keskustelun teemasta "Nuoriso markkinoinnin kohteena - miten nuoriso on muuttunut". Opetusministeriön puheenvuorossa johtaja Hannu Siren teki tilannekatsauksen korkeakoulutuksen nykytilanteesta ja toi esiin ministeriön odotuksia rakenteelliselle kehittämiselle. Valtakunnalliseen INSSI-verkostohankkeeseen osallistuvat kaikki tekniikkaa kouluttavat ammattikorkeakoulut sekä alan järjestöjä.

Seminaarin materiaali ja ryhmätyöskentelyn aineistot ovat luettavissa verkossa.

INSSI-hanke

Toiminta tapahtuu Arenen tekniikan ja liikenteen alan kehittämisryhmän työhön liittyen. Hankkeen tavoitteet ovat kasvattaa tekniikan koulutuksen vetovoimaa, vähentää keskeyttämisastetta ja lyhentää läpäisyaikoja. Keskeisiä toimijoita hankkeessa ovat kehittämisryhmät, joita toimii kolme: oppimisprosessi, koulutusrakenne sekä markkinointiviestintä. Kehittämisryhmiin voi liittyä ilmoittautumalla projektipäällikölle, projektisihteerille tai kehittämisryhmien vetäjille. Yhteystiedot ja kehittämisryhmien tavoitteet löytyvät hankkeen nettisivuilta: www.hamk.fi/inssi.

Vuodenvaihteen tienoilla avataan osoitteessa www.insinooriksi.fi nuorisolle suunnattu verkkoympäristö, joka on keskeinen osa INSSI-hankkeen vetovoimakampanjaa.